top of page

Cor de Veus Blanques

El Cor de Veus Blanques es va establir el curs 2006/2007 i des d'aleshores ha participat en nombrosos festivals i intercanvis amb poblacions veïnes com Aldaia, Foios, l'Eliana etc.

Ha actuat en diverses ocasions al Palau de la Música de València, tant en concerts junt amb la banda de la Unió Musical i la Unió Coral com en festivals solidaris.

En l'actualitat forma part de l'Escola de Música José Mª Roig en l'assignatura de Cant Coral, impartint-se dos nivells en funció de l'edat dels alumnes tot i que admet qualssevol xiquet interessat en el cant coral.

 

Cor Jove  

 

El Cor Jove de la Unió Musical de Picanya va començar l’any 2013 a càrrec d’un grup d’amics membres del Cor de Veus Blanques que volien continuar gaudint del cant coral. Des d’aleshores ha participat tant en actes propis de la Societat com la tradicional Misa de Santa Cecília, els Concerts de Nadal i el de final de curs. Destanquen entre ells l’adaptació del musical Los Miserables que es va interpretar en el concert de final de curs de 2014 i 2015. Ha participat en intercanvis amb cors com el Cor Jove de la Vila de Salou o el Cor Juvenil Nebbia, de Tona (Barcelona).
 

El Cor Jove també col·labora amb entitats com la Junta Local Fallerar de Picanya en l’acte d’exaltació de la Fallera Major o la Facultat d’Economia de la Universitat de València, on ha prestat els seus serveis en actes de Graduació i de Trobades Alumni.


En l’actualitat compta amb quinze components i dirigeix el cor, des del seu inici, Amelia Hueso Gonzalez.

 

Unió Coral Picanya

 

El Cor d’Adults va sorgir en el dinar de Santa Cecilia de 2005. Directius de la Unió Musical de Picanya i alguns pares de músics, decideixen cantar unes nadales en el Nadal d’aquest mateix any, i va ser aleshores quan es comença a pensar en la idea de crear un cor. La seva formació es decideix en la junta directiva del 27 de desembre de 2005. Es va fer realitat i en febrer de 2006 comença el seu camí, fent-se càrrec de la direcció Javier Ricart Fons, que alhora, era el director de la Unió Musical de Picanya.

Durant aquest mateix any, van ser molts els actes en els que el cor va participar, sent el primer d’aquests l’actuació en les Festes Patronals de Picanya, a més del concert del Dia de la Comunitat i les celebracions en la festivitat de Sta. Cecilia.

En 2007, la coral participa a la I Trobada Comarcal d’Agrupacions Corals de l’Horta Sud (FSMCV), junt amb la Unió Musical d’Alaquàs, la Unió Musical de Paiporta, la Unió Musical de Catarroja i l’Agrupació Musical La Lírica de Silla. A més a més, també participa en la XXVIIII Campanya “Retrobem la Nostra Música” així com en diversos intercanvis i en els concerts de primavera i Nadal.

L’any 2008, es participa en un concert junt a la Coral de l’Agrupació Musical de Santa Cecilia del Grau i també participa en la XXIX  Campanya de Música de Banda, Corals i Orquestres de la Diputació de València i a benefici de l’Associació de Esclerosis Múltiple. Per últim, en aquest mateix any, es participa en el Concert Extraordinari de Zarzuela, junt a la banda de la Unió Musical de Picanya.

 

El mes de maig de 2009, junt a altrs cors de la Comunitat Valenciana, la Coral de la Unió Musical de Picanya, participa com a convidat al concert commemoratiu del Centenari de l’Exposició de 1909 i l’Aniversari de l’Himne Regional, dirigits ambdós pel mestre Enrique García Asensio.

Les actuacions del VI Programa d’Intercanvis Musicals es comparteixen amb el Cor de Benimaclet, l’Orquestra València de Pols i Púa (CIM), i posteriorment, a Picanya, la Unió Musical, rep la visita del Cor Municipal de Pinto (Madrid).

Des del seu començament l’any 2006, aquesta agrupació ha estat reconeguda al llarg de les seves múltiples actuacions com a Cor d’Adults de la Unió Musical de Picanya. No obstant això, va ser en el març de 2010 quan, per aprovació de la Junta Directiva, va passar a anomenar-se Unió Coral de Picanya.

bottom of page