top of page
Escola_de_Música.png

OFERTA EDUCATIVA

INICIACIÓ

ENSENYAMENTS ELEMENTALS

ESPECIALITATS INSTRUMENTALS

GRUP

D'ACCÉS

ALTRES GRUPS

Música i Moviment (3 i 4 anys)

Durant els primers anys de la infància, els xiquets i les xiquetes ja són capaços de participar activament en la música.

Classes on predomina la fantasia, el joc, el ball, la expressió corporal i la cançó. Ritme i moviment per despertar en ells i elles les seues capacitats artístiques, creatives i socials.

Els/Les més xicotets/es descobreixen l'íntima unió entre el llenguatge, la veu, el moviment i la música, i com tots ells tenen una arrel comuna: el cos.

A través d'una didàctica basada en el autodescobriment, l'exploració, la improvisació i la composició, cada alumne/a té l'oportunitat d'aprendre creant.

Jardí Musical (5 i 6 anys)

Es comencen a utilitzar els instruments com una extensió de la vivència corporal prèviament adquirida.

Començar a construir un coneixement bàsic dels elements que conformen el llenguatge de la música a través de la seua comprensió pràctica.

La unió del llenguatge, la veu, el moviment i la música d'una manera integradora juntament amb altres manifestacions artístiques (plàstica, teatre, manualitats, etc.). Utilitzem la cançó per a gaudir del nostre folklore com a testimoni de la nostra identitat i referència del nostre passat. També com a element globalitzador per a treballar els diferents nivells dins de la psicomotricitat: coordinació, memòria, concentració, respiració, lateralitat, organització de l’espai, creativitat i interacció amb la resta de companys.  

Preparació al llenguatge musical (Preparatori) (7 anys)

Propostes didàctiques, investigació de plataformes que ens ofereixen la possibilitat de crear activitats musicals.

Els sons del món, dibuixem la música, D’on ve el so?.

Jocs per a practicar la col·locació de les notes al pentagrama. Aprenem el nom de les notes, les coneixem sobre el pentagrama com la clau de sol, el compàs i altres signes musicals.

Fem els primers dictats musicals, escoltant el valor de les figures.

Primer contacte amb possibles instruments que podran escollir.

Orientació de la creativitat cap a resultats artístics que els resulten interessants i satisfactoris, explorant les possibilitats que ofereixen la veu i altres instruments musicals, així com la improvisació, etc.

INICIACIÓ

Ensenyaments Elementals (a partir de 8 anys)

Consta de 4 cursos basats en l’aprenentatge del llenguatge musical, instrument, Conjunt Instrumental i Cor. Es prepara a tot l’alumnat per a poder accedir a les nostres agrupacions simfòniques a més de tots aquells interessats en fer la prova d’accés a les Ensenyances Professionals dels conservatoris de música.

Cor

Per aconseguir la correcta formació de l'oïda musical, des dels seus principis, es té com a element bàsic la relació entre l'escolta i la veu. El primer contacte que l'alumnat té amb la pràctica de la música, és a través del Cant Coral.

 

El COR és una assignatura obligatòria per a tot l'alumnat.

Conjunt Instrumental

D'acord amb l'especialitat que cursa l'alumne/a, la pràctica de la música en el Conjunt Instrumental és un aspecte essencial en la seua formació musical i per a la bona comprensió del fet musical tant a nivell artístic com expressiu.

 

El CONJUNT INSTRUMENTAL és una assignatura obligatòria per a tot l'alumnat que cursen especialitats que puguen integrar en aquesta pràctica instrumental (Vent i Percussió).

ENSENYANCES ELEMENTALS

Grup d'accés

Destinat a l’alumnat que, després d’acabar les Ensenyances Elementals, vol consolidar els coneixements de Llenguatge Musical donats durant els cursos anteriors, ja siga per presentar-se a Ensenyaments Professionals i continuar amb la seva educació musical, o per continuar els seus estudis. S’adquireix els coneixements necessaris per a consolidar l’activitat a la Banda Simfònica i poder accedir en aquesta.

ACCÉS

Grup d'adults

Totes aquelles persones a qui els agrada la música però mai han tingut l’oportunitat o el moment per poder realitzar el seu somni de tocar un instrument i passar bones estones amb companyia dels amics i amigues fent música, tenen accés a tota l’oferta educativa que els pot oferir l’Escola amb un grup específicament per a ells.

Alumnat Lliure

Per a tot aquell alumnat que no vol cursar l’ensenyança dirigida recomanada per la nostra Escola.

L’alumnat lliure podrà cursar les assignatures que vol, sense necessitat de seguir una programació determinada per l’escola. No obstant, este alumnat no podrà formar part de les agrupacions de l’Escola de Música ni de la Unió Musical de Picanya.

ALTRES

Especialitats Instrumentals

En la nostra Escola podràs estudiar aquestes especialitats instrumentals:

  • Vent Fusta: Flauta, Oboè, Clarinet, Fagot, Saxòfon

  • Vent Metall: Trompeta, Trompa, Trombó, Bombardí, Tuba

  • Percussió

  • Corda: Violí, Viola, Violoncel

  • Piano

  • Guitarra

  • Cant i Técnica Vocal

  • Música Tradicional: Dolçaina, Tabal, Tarota

  • Taller Alternatiu: Piano Jazz, Bateria

INSTRUMENT
bottom of page